США відзначають багатообіцяючі зміни в економічній політиці Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відзначають багатообіцяючі зміни в економічній політиці Китаю

Казна та Політика
456
США відзначають багатообіцяючі зміни в економічній політиці Китаю. Міністр фінансів країни Тімоті Гейтнер підкреслив це, виступаючи у Вашингтоні на закритті третього раунду американо-китайського стратегічного і економічного діалогу, передає ІТАР-ТАРС.
"Ми спостерігаємо дуже перспективні зміни в економічній політиці КНР", - сказав він. Міністр звернув увагу "в першу чергу на те, що з червня минулого року курс юаня по відношенню до долара підвищився на 5%". "Ми сподіваємося, що Китай буде підвищувати обмінний курс більш швидкими темпами відносно валют всіх своїх торгових партнерів", - додав глава американського Мінфіну. За його словами, "це надзвичайно важливо не тільки для зниження інфляційного тиску на китайську економіку, але і для забезпечення стратегічного розвитку, орієнтованого на внутрішній попит".
У цьому напрямку Гейтнер також відзначив прогрес, однак визнав, що "даний процес вимагає часу і послідовних зусиль з проведення реформи". На його думку, "це дуже важливо для оздоровлення світової економіки і траєкторії майбутнього економічного зростання в КНР".
Ще однією сферою, що викликає інтерес США і обговорювалася в ході діалогу, Гейтнер назвав забезпечення конкурентних можливостей для гравців на ринку. "Перш за все, Китай підтвердив готовність провести довгострокові реформи у сфері забезпечення прав на інтелектуальну власність. Він також підкреслив, що надалі не збирається надавати урядові преференції місцевим виробникам", - сказав Гейтнер. За його словами, "важливо забезпечити, щоб американські фірми і технології могли вільно конкурувати в КНР".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас