Банк Америки може втратити мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Америки може втратити мільярди

Валюта
822
Банк Америки (БА), що дав дуже оптимістичні прогнози стосовно динаміки розвитку цін на житло на американському ринку, може втратити мільярди доларів. Крім того, може заплямуватися репутація виконавчого директора банку - Брайана Мойнігена. Про це повідомляє РБК.
51-річний Мойніген, який змінив на посту виконавчого директора БА Кеннета Люїса в 2010 р. після найгірших з часів Депресії показників ринку житла, пов'язує показники БА з відновленням цін на житло на американському ринку в поточному році. Ця думка є набагато оптимістичнішою, ніж висловлена раніше іншими банківськими економістами. Недооцінка різкого спаду на американському ринку нерухомості призвела до втрат розміром $3 млрд впродовж двох останніх кварталів. БА стверджує, що він може втратити $1,5 млрд за кожні 4% знижень в порівнянні із завищеними прогнозами.
За словами провідного фахівця БА з бухгалтерського обліку Ніла Котті, ціни на житло можуть почати "поступове поліпшення в другому півріччі". Провідний економіст БА, який спеціалізується на внутрішній економіці США - Мішель Мейер - передбачила, що ринок не досягне найнижчої позначки до 2012 р. Конкуруючі кредитори і аналітики стверджують, що падіння може перевищувати 10%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас