Єврокомісар: План допомоги Португалії - амбітна, але здійсненна програма — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар: План допомоги Португалії - амбітна, але здійсненна програма

Казна та Політика
155
План з надання фінансової допомоги Португалії - "амбітна, але здійсненна програма", заявив на прес-конференції в Страсбурзі єврокомісар з фінансів Оллі Рен. Про це повідомляє РБК із посиланням на Reuters. Таким чином він прокоментував економічну ситуацію в Португалії, де продовжується боргова криза, і плани з надання країні фінансової допомоги з боку Європейського союзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Рен висловив надію, що це допоможе країні здолати економічні труднощі і зміцнити економіку, забезпечивши її стабільний розвиток і зростання ринку праці. "Тому програма заслуговує на підтримку Європейського союзу, і я впевнений, що міністри фінансів країн ЄС схвалять її 16 травня 2011 р.", - додав він. Крім того, О.Рен дав свою оцінку облікової ставки в Португалії. Він висловив упевненість, що цей показник складе від 5,5% до 6%.
Нагадаємо, 5 травня 2011 р. Міністерство фінансів Португалії офіційно оголосило про умови надання пакету фінансової допомоги від Євросоюзу і МВФ. Сума кредиту складе 78 млрд євро, дві третини з яких (52 млрд євро) направить ЄС, а одну третину (26 млрд євро) - МВФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас