ООН: В області світових систем ядерної безпеки є пробіли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: В області світових систем ядерної безпеки є пробіли

Енергетика
124
Трагедія на японській АЕС "Фукусіма-1" показала, що в області світових систем ядерної безпеки існують серйозні пробіли. Про це заявив сьогодні генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, відкриваючи тут Третю сесію Глобальної конференції зі скорочення ризиків стихійних лих.
"Трагедія на японській АЕС "Фукусіма-1" порушила питання про майбутнє ядерної енергії і дала підстави страхам громадськості, - сказав Пан Гі Мун. - Останні події заставляють думати, що існують серйозні проломи в тому, як суспільство і міжнародне співтовариство думає і діє стосовно пробілів у ядерній безпеці".
За словами генсека ООН, "країни з просунутими системами в області ядерної енергії повинні гарантувати, що ядерні реактори можуть витримати різні види небезпеки - різні поєднання землетрусу, цунамі, повені і пожежі”. “Ми маємо також уважно вивчити стандарти безпеки і попередження. Ми повинні також поглянути на підготовку персоналу, якість систем страхування і на незалежний контроль регулюючих органів", - вказав Пан Гі Мун.
Він повідомив, що 22 вересня в рамках сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку пройде конференція з питань ядерної безпеки на міністерському рівні. Її метою буде аналіз уроків, які необхідно взяти з аварії на АЕС "Фукусіма-1", і поліпшення співпраці між країнами. У червні ці ж теми обговорюватимуться на міністерській конференції з ядерної безпеки, яку організовує у Відні Міжнародне агентство з атомної енергетики, додав Пан Гі Мун.
Всього триденній конференції, що почалася сьогодні в Женеві, беруть участь понад 2 тисячі учасників, серед яких політики, представники державних структур і неурядових організацій, громадськості та приватних компаній.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас