Рівень доларизації української економіки зріс на 0,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень доларизації української економіки зріс на 0,2%

Валюта
226
Рівень доларизації грошової маси в Україні зріс за січень-березень на 0,23 в.п. до 29,36%, повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ).
"Показник доларизації грошової маси станом на 1 квітня 2011 року - 29,36% - підвищився в порівнянні з початком року (29,13%). Вказані дані не свідчать про зростання схильності до використання іноземної валюти в економічному обороті, а є наслідком сезонного зменшення готівкової складової в структурі грошової маси", - вказується в повідомленні.
За даними Нацбанку, показник доларизації депозитів скоротився на початок квітня до 41,4% з 42,0% на початок року.
Окрім того, в повідомленні вказується, що протягом трьох перших місяців 2011 року валютний ринок країни перебував під впливом стійкого збільшення обсягів надходжень іноземної валюти, що було пов'язано із сприятливою динамікою світових цін на традиційні товарні групи українського експорту і активними зовнішніми запозиченнями.
Така ситуація сприяла урівноваженню попиту і пропозиції на міжбанківському валютному ринку і зумовила відсутність істотних курсових коливань гривні.
За даними НБУ, позитивні нетто-надходження іноземної валюти на користь резидентів у січні-березні перевищили $5,1 млрд (тут і далі в доларовому в еквіваленті), обсяг операцій на міжбанківському валютному ринку досяг рівня понад $50,8 млрд, а чиста пропозиція на міжбанку склала $308 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас