Рахункова палата: "Укравтодор" вводить суспільство в оману стосовно будівництва автодоріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата: "Укравтодор" вводить суспільство в оману стосовно будівництва автодоріг

Казна та Політика
1049
Інформація про будівництво 973 км. доріг в Україні в 2010 р., поширена "Укравтодором" в ЗМІ у відповідь на повідомлення прес-служби Рахункової палати, є некоректною. До того ж "Укравтодор" вводить суспільство і ЗМІ в оману, подаючи одні дані замість інших і користуючись незнанням широкими масами населення тонкощів юридичного оформлення завершення будівництва автомобільних доріг. Про це йдеться в заяві Рахункової палати, яку має в своєму розпорядженні УНН.
"Рахункова палата в січні - березні 2011 р. під час планового аудиту проаналізувала ефективність використання коштів спеціального фонду Державного бюджету на заходи щодо розвитку мережі і утримання автомобільних доріг загального користування. Акт (№ 16-10/7 від 1 лютого 2011 р.) про результати здійсненої перевірки завізований заступником голови "Укравтодору" Галушком В.А. без зауважень", - йдеться в заяві.
На підставі цього акту, а також оперативних даних Річного звіту "Укравтодору" про виконання паспорта бюджетної програми на 2010 р., направленого в Мінфін (лист № 1/8.2-20-18/05-4 від 24 січня 2011 р.) Рахункова палата підготувала звіт, з проектом якого ознайомлені представники "Укравтодору" на рівні заступників директорів департаментів, начальників відділів, заступника начальника відділу і головного бухгалтера. При обговоренні проекту Звіту з представниками "Укравтодору" їхні пропозиції і зауваження були враховані.
Наголошується також, "що при розгляді на Колегії Рахункової палати 25 березня 2011 р. матеріалів перевірки і проекту Звіту присутній на засіданні заступник голови "Укравтодору" Галушко не висловив жодних зауважень щодо обсягів введених в експлуатацію автомобільних доріг загального користування. Колегія Рахункової палати Звіт затвердила".
Таким чином, в Звіті Рахункової палати відбиті факти, відповідні оперативним даним Річного звіту "Укравтодору" про виконання паспорта бюджетної програми на 2010 р. Так, в 2010 р. рух автотранспорту відкритий на 99,2 км. автомобільних доріг загального користування, з яких сертифікати відповідності отримані лише на 31,7 км., тобто саме така протяжність автодоріг загального користування є введеною в експлуатацію. Про що і йдеться в опублікованому офіційному повідомленні прес-служби Рахункової палати.
"Таким чином, надані "Укравтодором" для засобів масової інформації матеріали з метою спростування інформації Рахункової плати про показники побудованих і відремонтованих в 2010 р. об'єктів не ґрунтуються на фактичних звітних даних, а лише є прагненням "Укравтодору" видати не до кінця оформлену роботу як завершену. Проте вказані об'єкти вважатимуться введеними в експлуатацію лише за умови отримання сертифікатів відповідності, що відбуватиметься вже в 2011-му або навіть в подальших роках", - відзначили в Рахунковій палаті.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас