ЄС спрямує в Крим 12 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС спрямує в Крим 12 млн євро

Казна та Політика
472
Кабінет міністрів України затвердив проект угоди з Європейським союзом про реалізацію програми "Підтримка спільної ініціативи співпраці в Криму" і уповноважив голову Ради міністрів Автономної республіки Крим Василя Джарти підписати угоду. Про це повідомляє Головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК, передає кореспондент РБК-Україна.
Згідно з проектом документа, Євросоюз протягом найближчих чотирьох років направить 12 млн євро на розвиток Криму і Севастополя. Програма співпраці, реалізація якої почнеться в поточному році, передбачає виділення 5 млн євро на розвиток туристичної сфери Криму, таку ж суму - на розвиток соціальних об'єктів автономії, і 2 млн євро - на залучення іноземних інвестицій в економіку Севастополя.
Як відзначили в управлінні, гроші, спрямовані на розвиток туризму, підуть на створення довідково-інформаційних туристичних бюро, створення навчального центру для людей, які працюють в рекреаційній сфері, розробку розрахованого на 10 років плану реструктуризації здравниць Криму. В управлінні додали, що сума, виділена на розвиток соціальної сфери, буде витрачена на реконструкцію об'єктів інфраструктури в найменш забезпечених регіонах автономії.
Практична реалізація програми розрахована на чотири роки, ще два роки відводиться на завершальну стадію, протягом якої будуть проведені аудити і оцінки використання грошей. Планується, що Василь Джарти і керівник Генерального директорату з питань розвитку і співпраці Єврокомісії "Europe Aid" Маркус Корнару підпишуть угоду 13 травня в Брюсселі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас