Газпром істотно збільшив експорт газу в травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром істотно збільшив експорт газу в травні

Енергетика
158
Російський Газпром в першій декаді травня збільшив добові експортні постачання газу в середньому на 27,8% в річному вираженні, повідомив концерн.
Квітень показав приріст експортних постачань на 20,5% в річному вираженні, а перший квартал - на 12,4%, йдеться в повідомленні із посиланням на главу правління Олексія Міллера.
"Зараз травень, а обсяги експорту Газпрому практично відповідають зимовим рівням. Заявка на сьогодні - майже 500 млн кубічних метрів!" - сказав він.
"При цьому варто зазначити, що збільшуються не лише обсяги, але і темпи зростання попиту на газ в Європі. Якщо в I кварталі ми поставили в далеке зарубіжжя на 12,4% більше газу, ніж за січень-березень 2010 року, то за підсумками квітня порівняно з квітнем минулого року зафіксовано приріст вже в 20,5%. А за оперативною інформацією, в першій декаді травня добові постачання газу на експорт в далеке зарубіжжя перевищили аналогічні показники 2010 року в середньому вже на 27,8%. Значно вище і внутрішнє споживання - добові постачання в середньому на 10,9% більші, ніж в травні минулого року", - сказав глава Газпрому.
Інвестиційний банк Sanford C. Bernstein в опублікованому в понеділок огляді європейського газового ринку відзначає, що всі європейські країни в очікуванні підвищення ціни газу за довгостроковими контрактами з 2 півріччя зараз прагнуть закачати в сховища максимальні об'єми. Вже зараз запаси газу в ПСГ європейських країн, що мають доступ до СПГ, перевищує торішні рівні на 28%, в Німеччині, яка використовує трубопровідний газ, - на 14%.
Експорт Газпрому знизився в 2010 році на 1%, проте цього року концерн планує значно підвищити постачання в далеке зарубіжжя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас