Експерт: Кредити МВФ потрібно заборонити, як "корм" для грантоїдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Кредити МВФ потрібно заборонити, як "корм" для грантоїдів

Валюта
785
Якщо влада має намір обмежити фінансування з-за кордону громадських організацій України, то державі треба відмовитися від кредитів МВФ і іншої фінансової допомоги, яку отримує Україна. Таку думку під час сьогоднішньої прес-конференції висловив заступник директора українсько-польського фонду ПАУСИ Святослав Павлюк.
"Держава Україна залежить від фінансування іноземних донорів так само, як і громадські організації", - упевнений він.
За словами експерта, заяви парламентарів щодо фінансування громадських організацій України з боку іноземних донорів у політичних цілях, є "пошуком порошинки в очах громадськості". "Хоча у самих депутатів з ока стирчить колода", - підкреслив він. При цьому експерт нагадав, що Верховна Рада двічі відкликала законопроект, спрямований на забезпечення прозорості фінансування політичних партій.
На думку Святослава Павлюка, якщо забороняти іноземне фінансування громадських організацій, то логічно було б заборонити і використання кредитів МВФ, а також іншої фінансової допомоги, яку отримує держава Україна з різних іноземних джерел.
Нагадаємо, парламентарі від Партії регіонів ініціюють законопроект, який має обмежити фінансування з-за кордону громадських організацій України, заборонивши їм фінансувати політичну діяльність і змусивши звітувати про витрачання коштів, отриманих на інші (неполітичні) цілі. "Підкреслю: ми не збираємося повністю забороняти фінансування, але виступаємо проти того, щоб ці гроші використовувалися для політичних цілей", - заявив заступник глави Партії регіонів Вадим Колесніченко. Раніше глава фракції ПР Олександр Єфремов стверджував, що "зовнішні інвестори", зокрема, Фонд Сороса, нібито фінансують в Україні підготовку заворушень "за варіантом Північної Африки".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас