Греція успішно розмістила піврічні казначейські векселі на 1,625 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція успішно розмістила піврічні казначейські векселі на 1,625 млрд євро

Казна та Політика
395
Греція успішно розмістила сьогодні на фінансових ринках піврічні казначейські векселі на 1,625 млрд євро. Про це повідомляє ІТАР-ТАРС із посиланням на Агентство з управління державним боргом країни.
За його даними, відсоткова ставка встановилася під час аукціону на середньому рівні в 4,88%, що дещо вище, ніж 4,80% на минулих торгах у квітні. Агентство спочатку планувало розмістити векселі на 1,25 млрд євро, але збільшило їх випуск через високий попит інвесторів. Попит на цінні папери перевищив пропозицію в 3,58 рази.
Глава Агентства з управління державним боргом Греції Петрос Хрістодулу повідомив, що іноземні інвестори придбали на нинішньому аукціоні приблизно 34,2% виставлених на продаж казначейських векселів. При цьому країна не має доступу до довгострокових запозичень через дуже високі відсоткові ставки, що встановились для її п'ятирічних і десятирічних облігацій. Греція в даний час рефінансує старі позики за рахунок спеціальної кредитної програми ЄС, Європейського центрального банку і МВФ на загальну суму 110 млрд євро.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас