Швейцарія скасовує податкові пільги для багатих іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія скасовує податкові пільги для багатих іноземців

Валюта
646
Відразу шість швейцарських кантонів мають намір провести референдуми з приводу відмови від надання податкових послаблень заможним іноземцям. У одному з них, Тургау, голосування може відбутися вже на цьому тижні, повідомляє британська газета The Daily Telegraph.
Понад 4 тис. багачів-іноземців, зараз мешкають у Швейцарії, платять податки з певної обумовленої суми, а не зі всього доходу. Це право надається тим, хто вперше переїхав в країну. Як правило, вони платять приблизно п'ятикратну вартість оренди житла в Швейцарії. Так, за словами одного з членів парламенту, автогонщик Міхаель Шумахер платить всього лише 10% від тієї суми податку, яку він мав би заплатити, якби така пільга була скасована. В основному багачі вибирають місцем проживання кантони В, Женева, Валу, Тічино і Граубюнден.
Особливе оподаткування, що існує в Швейцарії, виявилося доволі привабливим для фінансистів з Лондона і деяких інших європейських країн. Найбільше Швейцарія приваблює лондонських банкірів і менеджерів хедж-фондів. Причина тому - посилення регулювання у фінансовій галузі і введення 50-процентного податку на бонуси британських "жирних котів".
Свої головні офіси в альпійську країну перевели два найбільші лондонські хедж-фонди - Brevan Howard, в управлінні в якого перебуває понад 32 млрд доларів, а також Bluecrest, керівник активами в обсязі 25 млрд.
Окрім мільйонерів з Ситі із задоволенням дихають гірським повітрям багачі з Італії, Франції, Росії, Німеччини і скандинавських країн.
Низка кантонів вже провели референдуми і скасували податкові пільги для багачів, які емігрували в країну. Так, один з фінансових центрів країни, Цюріх, відмовився від такого оподаткування з 2010 року. В результаті майже половина заможних багачів-іноземців, які мешкали там, покинули країну. Цілком імовірно, що скасування податкових послаблень для багатих людей і в інших кантонах змусить їх віддавати перевагу не Швейцарії, а країнам з м'яким податковим режимом, наприклад Мальту.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас