Томенко чув, що провокації у Львові підтримувало керівництво МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко чув, що провокації у Львові підтримувало керівництво МВС

Казна та Політика
735
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що в парламенті варто було б заслухати інформацію міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова про події під час святкування Дня Перемоги у Львові.
Про це Томенко повідомив УНІАН, коментуючи на прохання кореспондента агентства інцидент у Львові між представниками національно-патріотичних сил і проросійських партій.
"Варто було б заслухати інформацію міністра внутрішніх справ щодо ситуації, що склалася у Львові", - сказав він.
За словами віце-спікера, експерти схиляються до того, що у Львові відбувалася спланована провокація, яка не могла бути організована без підтримки керівництва МВС.
Томенко зазначив, що навіть місцева влада Львівської області не знала про реальні плани організацій, що представляють "російських націоналістів".
"Загалом можна говорити про те, що влада в цілому, починаючи з Президента і закінчуючи більшістю Верховної Ради, зробила все, щоб перетворити 9 травня не на свято пам'яті і примирення, а на день розбрату і протистояння", - сказав Томенко.
Як повідомляв УНІАН, вчора, 9 травня, після офіційних заходів біля Пагорба Слави та Марсового поля у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил та особами, які святкували День перемоги, - представниками партій КПУ, "Батьківщина", "Русское единство" і ветеранами.
За даними ВО "Свобода", під час зіткнень у Львові були затримані п'ятеро активістів і прихильників парторганізації "Свободи". Крім того, до лікарні потрапили двоє її членів. Одному, 1983 р.н., прострелили ногу, другому, 1988 р.н., міліцейської кийком розбили голову, лікарі діагностували у нього струс мозку.
В свою чергу, Львівська міська організація Партії регіонів заявила, що внаслідок нападу представників ультраправих сил 9 травня у Львові постраждали члени міської організації Партії регіонів, у яких на грудях були георгіївські стрічки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас