Держрезерв: Україна на 80-90% забезпечується своїм цукром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держрезерв: Україна на 80-90% забезпечується своїм цукром

Аграрний ринок
266
Голова Державного агентства резерву Олексій Лелюк заявив, що в Україні ринок на 80-90% забезпечується своїм цукром.
"В Україні, незважаючи на те, що половина заводів вже вирізана на металобрухт, ринок на 80-90% забезпечується своїм цукром. Держава коригує, щоб не було ажіотажних сплесків, видачі ліцензій і квот на ввезення цукру і переробку цукру-сирцю на наших підприємствах. Цього року ситуація з ціною на цукор була стабільною і спокійною", - зазначив глава Держрезерву.
Лелюк нагадав, що в Росії по відношенню до українського цукру існують загороджувальні бар'єри і квоти ще з 90-х років, тому український цукор в Росію не вивезуть.
"Інший підхід в Білорусі: вони переробляють для себе тростинний цукор, а буряковий відправляють до Росії, заробляючи гроші... В Україні ситуація інша: на відміну від Білорусі і Росії, у нас немає вільного взаємного проникнення товарів. У нас взагалі з Росією, на жаль, сьогодні дуже невеликий товарообіг, особливо на продовольчому ринку. На жаль, тому що Росія - величезний ринок продовольства. Сподіваюся, що нашому уряду вдасться налагодити більш ефективні торгові зв'язки з РФ", - вважає Лелюк.
Крім того, Лелюк зазначив, що сьогодні в Держрезерві працюють міжнародні аудитори та їх робота була продовжена на другий квартал 2011 року. За його словами, керівництво агентства зацікавлене в тому, щоб міжнародні та незалежні аудитори дали відповідь, куди йшли мільйонні суми, які не повернулися в Держрезерв. "Тільки по одній афері під назвою "Гермес-Трейд", яка перевіряється аудиторами, з країни пішли 243 млн. грн, з них лише невелика частина (80 млн. грн) повернулася в Україну, інші перебувають на закордонних рахунках. Ось чому необхідна допомога саме міжнародної аудиторської компанії", - підкреслив глава Держрезерву.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас