Гейтнер: Головне завдання США і КНР - створення міцної основи для економічного зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: Головне завдання США і КНР - створення міцної основи для економічного зростання

Казна та Політика
228
Головне завдання США і Китаю - створення "міцної основи для економічного зростання в майбутньому". Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер заявив про це, виступаючи на відкритому третьому раунді стратегічного і економічного діалогу.
Він відзначив, передає ІТАР-ТАРС, що "багато в чому завдяки зусиллям США і Китаю ми ліквідували одну з найбільш небезпечних фінансових пожеж в історії". Однак, визнав глава Мінфіну, "ми все ще стикаємося з серйозними і дуже різними економічними викликами". Зокрема, за його словами, у Сполучених Штатах "навіть через півтора року позитивного економічного зростання і створення 2 мільйонів робочих місць у приватному секторі рівень безробіття залишається дуже високим". Як визнав Гейтнер, "нам належить зробити ще дуже багато чого для усунення проблем, викликаних кризою".
Глава Мінфіну США відзначив "проведені Пекіном за останні 30 років помітні реформи". Зараз, за ​​його словами, перед країною стоїть завдання "щодо створення основи для нової моделі зростання, більш орієнтованої на внутрішній попит, з по-справжньому ринковою економікою і більш складною фінансовою системою".
Третій за рахунком раунд американо-китайського стратегічного і економічного діалогу буде проходити у Вашингтоні протягом двох днів. Делегацію США на ньому очолюють держсекретар Хілларі Клінтон і Гейтнер, КНР представляє делегація на чолі з віце-прем'єром Ван Цишанем і членом Держради Дай Бінго.
Серед питань, які сторони мають намір обговорити, будуть, зокрема, і політичні зміни на Близькому Сході, що відбулися нещодавно. Виступаючи перед журналістами напередодні форуму, американський представник, який просив не називати його імені у пресі, відзначив, що Вашингтону буде "важливо почути, що наші китайські партнери та друзі скажуть з приводу подій в цьому регіоні".
Крім того, як передбачається, буде йтися і про курс юаня, який США вважають заниженим і який заважає відкритій конкуренції на китайському ринку. Той же Гейтнер, виступаючи днями в Американській торговельній палаті, заявив, що зміцнення курсу юаня дозволить Китаю знизити рівень інфляції.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас