Тимошенко оскаржила в суді порушення проти неї справи щодо газових контрактів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко оскаржила в суді порушення проти неї справи щодо газових контрактів

Кримінал
392
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко оскаржила в Печерському районному суді Києва постанову Генеральної прокуратури України про порушення відносно неї кримінальної справи за підписаними в 2009 році газовими контрактами.
"Ми разом з Сергієм Володимировичем (народний депутат БЮТ-Батьківщини С. Власенко, якого Ю. Тимошенко хоче бачити своїм захисником) оскаржили постанову про порушення кримінальної справи по газових питаннях у Печерському суді", - заявила Тимошенко у вівторок журналістам перед черговим допитом у Генпрокуратурі.
Ця скарга була подана 4 травня.
Разом з тим Тимошенко підкреслила, що "знає ціну Печерському суду". "В нас немає ніяких ілюзій щодо того, що Печерський суд або який-небудь інший суд буде йти проти влади і ухвалювати правосудні рішення, а не замовні. Але водночас ми хочемо пройти всі можливі інстанції в Україні, щоб показати українському суспільству, що у нас замість судів. Це буде тест, і я наполягаю на тому, щоб зараз оскарження постанови про порушення кримінальної справи за всіма газових контрактів розглядалися в суді публічно", - сказала вона.
При цьому, як зазначив Власенко, який прийшов з нею до Генпрокуратури, Печерський суд ще не визначив дату розгляду скарги. Зараз суд визначає, хто із суддів і коли буде розглядати цю скаргу.
За словами Власенка, суд порушує законодавство, оскільки з моменту надходження скарги до суду вже пройшло 5 днів, за які суд повинен був визначитися з розглядом скарги.
Як повідомлялося, в квітні поточного року Генпрокуратура порушила щодо Тимошенко кримінальну справу щодо газових контрактів 2009 року. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень). За інформацією Генпрокуратури, Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, заподіяла державі збитків на суму понад 1,5 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас