Повінь у США: тисячі людей евакуйовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повінь у США: тисячі людей евакуйовані

Казна та Політика
740
Восьми штатам США загрожує серйозне лихо: рівень води в знаменитій річці Міссісіпі піднявся до позначки в 14,6 м. Цей показник, зафіксований 9 травня біля міста Мемфіс у штаті Теннесі, всього на 20 см нижче за рекорд, якого вона досягла під час Великого повені 1927 р., передає РБК з посиланням на Reuters.
Кілька тисяч жителів штату Теннесі були змушені покинути свої будинки. До боротьби з наслідками розливу Міссісіпі вже підключилися підрозділи армії США.
Міська влада була змушена відкрити шлюзи водоскиду, щоб скинути тиск води і відвести її в бік іншого мегаполіса на Міссісіпі - Нью-Орлеана. Представник метеобюро Мемфіса Джон Сермон повідомив, що в найближчі 8 днів рівень води в річці може знову зрости.
Ширина русла Міссісіпі в районі Мемфіса зазвичай становить близько 800 м, проте зараз річка розлилася майже на 5 км.
Велика повінь у США відбулася через зливи, що обрушилися на центральну частину басейну Міссісіпі влітку 1926 р. Навесні 1927 рясні дощі продовжилися, і річка зруйнувала лінію дамб і затопила територію в 70 тис. кв. км. У травні 1927 р. ширина Міссісіпі біля Мемфіса становила 97 км. Від повені серйозно постраждали 10 штатів країни.
Після повені інженерні війська США звели найдовшу в світі систему дамб і викопали канали для відводу зайвих мас води з русла Міссісіпі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас