Греція назвала рішення S&P про зниження рейтингу країни "необґрунтованим" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція назвала рішення S&P про зниження рейтингу країни "необґрунтованим"

Казна та Політика
263
Міністерство фінансів Греції у своїй заяві назвало "необґрунтованим" рішення міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's (S&P) про зниження суверенного рейтингу країни, передає "Сіньхуа".
У Мінфіні Греції вважають, що з часу попереднього перегляду рейтингу місяцем раніше в економіці країни "не відбувалося ніяких негативних процесів, і не було ухвалено жодного поганого рішення, що дозволяє вважати нове пониження рейтингу необґрунтованим". "Рішення з кредитних рейтингів повинні ґрунтуватися на об'єктивних даних, заявах політиків і реалістичних оцінках умов, в яких перебуває економіка. А не на ринкових чутках і повідомленнях у пресі", - йдеться в заяві.
Напередодні S&P знизило довгостроковий суверенний рейтинг Греції на два щаблі - до рівня "B". Короткостроковий рейтинг країни був знижений з "B" до "C". Обидва рейтинги були залишені в списку CreditWatch на перегляді з можливістю подальшого зниження. В свою чергу агентство Fitch зберегло довгостроковий суверенний рейтинг Греції на колишньому рівні "BB+" з "негативним" прогнозом. А Moody's помістило рейтинги Греції на перегляд з можливістю подальшого зниження. Чергове зниження рейтингів Греції обумовлене збільшеною вірогідністю того, що Греція вдасться до реструктуризації заборгованості через продовження термінів чинних зобов'язань.
Греція все ближче підступає до необхідності реструктурувати свою заборгованість. За повідомленнями німецьких ЗМІ, країна просить знизити відсоткову ставку за кредитами від Євросоюзу і МВФ і відсунути термін виконання мети зі скорочення бюджетного дефіциту до 3% ВВП на два роки - до 2016-го. За неофіційними даними, Греція минулого тижня навіть підняла питання про можливий вихід із зони євро, проте грецька влада офіційно спростувала цю інформацію.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас