Вітренко заговорила про референдум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітренко заговорила про референдум

Казна та Політика
857
Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко вважає винним у заворушеннях у Львові у День перемоги Президента України Віктора Януковича. Про це йдеться у відповідній заяві Вітренко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
Як зазначила лідер ПСПУ, ветерани і політичні партії не були допущені до меморіалів і братських могил, ветеранам не дали покласти квіти. "Я покладаю відповідальність за цей... шабаш у Галичині на Президента Януковича, прем'єр-міністра Азарова і владну парламентську коаліцію - Партію регіонів, КПУ і Блок Литвина", - йдеться в заяві.
У зв'язку з цим Вітренко зажадала від глави держави відправити у відставку прем'єр-міністра, а також міністра внутрішніх справ. Вона також зажадала розпустити обласні та міські ради Львова, Тернополя та Івано-Франківська.
Якщо цього не буде зроблено, вказала Вітренко, необхідно буде реалізувати норму Конституції України та провести всеукраїнський референдум щодо відділення Галичини від України.
Нагадаємо, що сьогодні святкування Дня перемоги у Львові було затьмарене конфліктними ситуаціями. Зокрема, по дорозі на Пагорб Слави був відібраний і розтоптаний вінок, який генконсул Росії у Львові Олег Астахов планував покласти на військовому кладовищі. Крім того, у громадян, які йшли з прикріпленими Георгіївськими стрічками, невідомі їх зривали. Хулігани були затримані міліцією.
Також під час святкування Дня перемоги був поранений з травматичної рушниці прихильник ВО "Свобода". Інцидент стався під час сутички між представниками ВО "Свобода" і людьми з георгіївськими стрічками.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас