У столиці Лівії почалося повстання проти режиму Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці Лівії почалося повстання проти режиму Каддафі

Казна та Політика
1360
У Тріполі в ніч з 9 на 10 травня почалося повстання проти режиму лівійського лідера Муаммара Каддафі, повідомляє РБК з посиланням на Reuters.
Опозиційна газета Brnieq наводить свідчення очевидців про те, що виступи очолили співробітники силових відомств, які переметнулися на бік повстанців. Силовики роздали населенню зброю, і зараз кілька тисяч чоловік готуються захопити центр лівійської столиці.
Офіційна влада Лівії інформацію про повстання в Тріполі спростувала. Крім того, дані про атаку повстанців на місто не підтверджують і кореспонденти зарубіжних ЗМІ.
Раніше стало відомо, що в ніч на 10 травня авіація НАТО завдала чергового бомбового удару по бункеру полковника Каддафі. Очевидці повідомили, що в тому районі Тріполі, де розташована резиденція лівійського лідера, були чутні п'ять потужних вибухів.
Тим часом повстанці знову оголосили про те, що їм вдалося відкинути урядові війська від міста Місураті. Це єдиний населений пункт на заході Лівії, який перебуває в руках опозиційних сил. Протягом двох місяців він перебував в кільці облоги, однак тепер армія М. Каддафі нібито була змушена відступити на відстань 30 км від міста.
Нагадаємо, антиурядові виступи в Лівії почалися в лютому 2011 р. Режим Каддафі негайно відповів на демонстрації їх жорстким придушенням, що стало причиною втручання в ситуацію західних держав. Рада безпеки ООН 19 березня ухвалила резолюцію щодо північноафриканської держави, яка дозволила почати операцію з примусу М. Каддафі до миру. Керівництво цією операцією поступово перейшло від коаліції західних країн до НАТО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас