Банк Англії знизить прогноз економічного зростання цього тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії знизить прогноз економічного зростання цього тижня

Казна та Політика
141
Банк Англії знизить прогноз економічного зростання цього тижня, підтвердивши, що відновлення сповільнилося через скорочення витрат уряду. Центральний банк планує переглянути у бік пониження прогноз зростання цього тижня за оголошення квартального звіту з інфляції в середу. Це вже друге підвищення, попередній раз Банк Англії знизив свої прогнози в лютому.
Зниження, ймовірно, буде супроводжуватися невеликим підвищенням прогнозу щодо інфляції на найближче майбутнє, вважають аналітики. Комбіновані, перспективи зростання і інфляція, імовірно, вказують на те, що банк залишить ставки без зміни на рівні 0.5% до кінця року - у відповідності з останніми прогнозами.
У лютому банк скоротив прогноз зростання з 3.27% у листопаді до 2.6%. За словами економістів, у них "не було вибору", але навіть якщо прогноз буде знижений ще раз він залишиться вище 1.5%. "Враховуючи, що банк очікував на зростання на 0.8% за перший квартал, а ми отримали 0.5%, у них немає іншого вибору, окрім як знизити зростання", - сказав Хетай Мекс з Daiwa Capital Markets.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас