Туреччина виступає за збільшення міжнародної допомоги найбіднішим країнам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина виступає за збільшення міжнародної допомоги найбіднішим країнам

Казна та Політика
115
Президент Туреччини Абдуллах Гюль звернувся до міжнародного співтовариства з проханням розширити програми допомоги найбіднішим країнам світу. "Якщо в 900 мільйонів чоловік, що живуть у цих державах, так і не з'явиться жодних перспектив, то ці країни не зможуть досягти стабільного миру і благополуччя", - заявив глава турецької держави на відкритті конференції ООН з проблем в найбідніших країнах світу 9 травня в Стамбулі.
Зокрема, за його словами, необхідно допомогти країнам з найбільш низьким ВВП розвивати сільськогосподарський сектор і систему освіти, а також створити умови для зростання інвестицій. Одним з необхідних умов розвитку цих країн Гюль вважає зміцнення прав жінок, передає dpa.
Виступаючи на конференції в Стамбулі, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун також закликав міжнародне співтовариство здійснювати інвестиції в економіки найбільш бідних країн. За його словами, це "не благодійність", а "шанс для всіх", цитує DAPD. Подібні інвестиції повинні стати "імпульсом, який може прискорити відновлення світової економіки після кризи", впевнений глава організації.
За його словами, Організація Об'єднаних Націй планує контролювати виконання своїх обіцянок державами, що здійснюють допомогу країнам, що розвиваються. "У минулому ми отримували безліч щедрих обіцянок, але не всі були виконані", - зазначив Пан Гі Мун.
До групи найбідніших країн світу зараз належать 48 держав. При цьому їх кількість за останні десятиліття різко зросла - ще в 1971 році в це коло входили лише 25 країн. "Розрив між цими країнами та рештою світу продовжує збільшуватися", - підкреслив Абдуллах Гюль.
У стамбульській конференції беруть участь представники понад 170 країн світу. Німецьку делегацію очолює державний секретар в міністерстві економічного співробітництва та розвитку Ханс-Юрген Берфельц, повідомляє AFP. За підсумками форуму, що завершується в п'ятницю, 13 травня, планується ухвалити програму, в якій будуть закріплені шляхи і мета світової політики допомоги країнам, що розвиваються.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас