В Японії закривають АЕС "Хамаока" у зв'язку з ризиком нових землетрусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії закривають АЕС "Хамаока" у зв'язку з ризиком нових землетрусів

Енергетика
275
Японська компанія Chubu Electric Power Co., оператор атомної електростанції (АЕС) "Хамаока" в центрі країни, погодилася на вимогу уряду закрити цю станцію на невизначений термін у зв'язку з ризиком нових потужних землетрусів в Японії, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Рішення зупинити роботу АЕС було ухвалене на спеціальному засіданні правління Chubu Electric і оголошене сьогодні на прес-конференції. "Ми розуміємо, що вказівка ​​прем'єр-міністра (Наото Кана) заснована на заклопотаності безпекою атомної енергії в контексті аварії на АЕС у Фукусіма", - зазначив президент Chubu Electric Акіхіса Міцуно.
Chubu Electric зупинить експлуатацію 4-го і 5-го реакторів АЕС і не відновить роботу 3-го реактора, який зараз зупинений на профілактику. Ще два енергоблоки станції не експлуатуються з початку 2009 р.
Відзначимо, 6 травня 2011 року прем'єр-міністр Японії Н. Кан попросив Chubu Electric Power Co. закрити АЕС "Хамаока", розташовану за 200 км на захід від столиці Токіо, через небезпеку можливих у майбутньому нових землетрусів.
За словами Кана, ймовірність повторення в найближчі 30 років руйнівного землетрусу, подібного до того, що в березні 2011 р. призвів до найбільшої в історії країни атомної кризі, становить 90%. Тому, впевнений японський прем'єр, недостатньо захищена на випадок природних катаклізмів АЕС "Хамаока" являє "серйозну небезпеку" для Японії.
Директива про закриття АЕС "Хамаока" була видана після того, як уряд Японії проаналізував 54 ядерних реактора країни на предмет безпеки у випадку землетрусів і цунамі.
Нагадаємо, 11 березня 2011 р. на північному сході Японії стався землетрус магнітудою 9,0, що викликав потужне цунамі. Трагедія забрала життя майже 25 тис. осіб. Крім того, в результаті землетрусу сталася аварія на АЕС в префектурі Фукусіма: на станції сталося кілька вибухів і витік радіації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас