Естонські "лісові брати" попросили надбавку до пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонські "лісові брати" попросили надбавку до пенсії

Казна та Політика
209
Депутатам естонського парламенту належить обговорити прохання "лісових братів", які домагаються надання пенсійних пільг. Це питання, як повідомляє DzD, вже розглядали в міністерстві соціальних справ, проте там поки не прийшли до певної думки і перенаправили його в одну з парламентських комісій.
"Лісові брати" просять, щоб при нарахуванні стажу час, який вони провели в боротьбі проти радянської влади, враховувався б у триразовому розмірі.
Фактично, як зазначає видання, вони хочуть отримати такі ж пільги, як і ті, хто був репресований за радянської влади.
Коментуючи цю пропозицію, міністр соціальних справ Ханно Певкура зазначив, що за чинними правилами час, який "лісовий брат" переховувався в лісах, і так нараховується до стажу при розрахунку пенсії (правда, не в потрійному розмірі). Однак надання цій категорії громадян тих же пільг, що і репресованим, глава міністерства визнав несправедливим. "Ми вважаємо, що приховування [ймовірно, мається на увазі те, як "лісові брати" ховалися від радянських силових структур] в Естонії важко порівняти з перебуванням під вартою, в місцях ув'язнення або на поселенні", - зазначив він.
Остаточне рішення з цього питання міністерство ухвалить після того, як пропозиція обговорить парламентська комісія.
Партизанські загони "лісових братів" були створені на території Прибалтики на початку 1940-х років, після того як республіки були приєднані до СРСР. Партизани вели боротьбу проти радянської влади і після Великої Вітчизняної війни. Діяльність "лісових братів" тривала до кінця 1950-х років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас