Тріше: Недавнє падіння цін на сировинні товари є гарною новиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Недавнє падіння цін на сировинні товари є гарною новиною

Казна та Політика
507
Недавнє падіння цін на сировинні товари є гарною новиною і буде сприяти зміцненню економічного відновлення, сказав президент Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше.
Тим не менш "обережність" і "розсудливість" залишається виправданим, сказав президент в інтерв'ю CNBC.
Коментарі Тріше вийшли наступного дня після його слів напередодні, які допомогли знизити євро і підштовхнути вгору долар, що викликало розпродаж активів, пов'язаних із сировиною.
В ході щомісячній прес-конференції банку в четвер Тріше прямо процитував останні заяви провідних американських чиновників, в якому підкреслюється прихильність США до сильного долара. Тріше сказав, що він поділяє їх думку, що сильний долар був гарний і для США і для світової економіки.
Тріше також уникав слова "пильність" стосовно інфляційних ризиків, кажучи замість цього, що центральний банк "буде продовжувати стежити дуже уважно за всіма подіями, пов'язаними з ризиками цінової стабільності".
Багато експертів інтерпретували це як знак того, що ЄЦБ буде чекати до липня, перш ніж підвищувати свою основну ставку рефінансування. Банк підвищив свою основну ставку 7 квітня на 25 базисних пунктів до 1,25%. Це було перше підвищення майже за три роки і його перша зміна з травня 2009 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас