Податківці обіцяють збільшити кількість підприємств для автоматичного відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці обіцяють збільшити кількість підприємств для автоматичного відшкодування ПДВ

Казна та Політика
180
Державна податкова служба прогнозує збільшення кількості підприємств для автоматичного відшкодування податку на додану вартість.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Податкової.
"Ми очікуємо збільшення кількості підприємств для автоматичного відшкодування ПДВ", - відзначається в повідомленні з посиланням на заяву голови відомства Віталія Захарченко.
Однак, як зазначає Податкова, це переважно залежить від платників, а не від податківців.
"Як свідчать результати, більшість підприємств не підходять для автоматичного відшкодування через недотримання критеріїв, визначених Податковим кодексом України", - сказано в повідомленні.
За даними відомства, кількість підприємств, за результатами обробки заявок лютого, поданих в березні, становила 37 (у переважній більшості це представники малого та середнього бізнесу - 23 підприємства).
"Податкова прогнозує, що кількість таких платників буде рости і далі", - підкреслює відомство.
При цьому Захарченко також підкреслив, що відбір платників для автоматичного відшкодування здійснює електронна система та впливати на цей процес працівники Податкової не можуть.
Як повідомляло агентство, у квітні Державна податкова служба, що визначила в березні перші 24 підприємства для автоматичного відшкодування їм податку на додану вартість, збільшила кількість таких підприємств до 35.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас