Експерт: Через підвищення пенсій ветеранам можна чекати на нові побори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Через підвищення пенсій ветеранам можна чекати на нові побори

Казна та Політика
452
У зв'язку з обіцянкою президента України Віктора Януковича підвищити пенсії ветеранам на 20-25% можна очікувати на посилення дій влади щодо підприємців, нових різновидів пенсійних зборів або затримок з виплатою звичайних пенсій. Таку думку в коментарі висловив заслужений економіст України Олександр Кірш, пишуть УНН.
"Я не знаю, навіщо посилювати проблему, якщо навіть на звичайних пенсіонерів не вистачає грошей, до того ж настільки, що держава змушена обкладати пенсійним збором тих, кого це ніколи не застосовувалося, наприклад, дивіденди соціально незахищених підприємців стали вважати прибутком і обкладати їх податковими зборами. Хоча дивіденди обкладатися зборами не повинні", - підкреслив Кірш.
Він зазначив, що на цьому тлі підвищення пенсій ветеранам - голий популізм, в якого немає ні пояснень, ні виправдань.
"У зв'язку з цим можна очікувати на ще більше посилення дій з бідних підприємців або нових різновидів пенсійних зборів, або просто затримок (з виплатою. - ред.) звичайних пенсій", - резюмував Кірш.
Нагадаємо, президент Віктор Янукович пообіцяв з другого півріччя 2011 року підвищити пенсії для інвалідів Великої Вітчизняної війни і жертв нацистських переслідувань на 20-25%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас