У третьому реакторі АЕС "Фукусіма-1" підвищується температура — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У третьому реакторі АЕС "Фукусіма-1" підвищується температура

Енергетика
580
У третьому реакторі АЕС "Фукусіма-1" протягом декількох днів підвищується температура. Влада Японії знову підтвердила заборону на перебування в 20 км зоні відчуження навколо електростанції, передає Deutche Welle.
У перші травневі дні температура зросла з 102 до 240 градусів С. Корпус реактора витримує максимальну температуру 280 градусів С. "Якщо цей показник буде перевищений, можуть виникнути пошкодження на корпусі реактора", - заявив представник Японського агентства з атомної безпеки Nisa. За його словами, причини підвищення температури поки не встановлені. Схвалено рішення посилити охолодження реактора, приплив води збільшено з 7 до 9 куб. м на годину.
Тим часом японська влада знову підтвердила заборону на перебування в 20 км зоні відчуження. Наступного тижня невеликим групам евакуйованих жителів дозволять на короткий час відвідати покинуті будинки. Вони будуть доставлені в зону на спеціальних автобусах у супроводі фахівців із захисту від радіаційного випромінювання. Дозволи видаються лише одній людині з сім'ї, перебування обмежене двома годинами.
Відвідування 3 км зони навколо АЕС як і раніше, заборонено.
Між тим, підвищилася критика на адресу компанії-оператора Терса у зв'язку з тим, що вона занадто пізно ухвалила рішення про медичне обстеження персоналу АЕС "Фукусіма-1". Керівництво компанії лише кілька днів тому розпорядилося про регулярне всебічне медичне обстеження 800 співробітників, які продовжують працювати на АЕС. Як виправдання в Терса посилаються на припис Міністерства охорони здоров'я, відповідно до якого повні медобстеження проводяться після подолання кризи. На думку експертів, ухвалюючи свого часу таке рішення, МОЗ виходив з того, що кризові ситуації не будуть такими тривалими.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас