ЦБ Білорусі в квітні збільшив резерви на 0,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Білорусі в квітні збільшив резерви на 0,8%

Казна та Політика
286
Обсяг золотовалютних резервів Білорусі за міжнародними стандартами в квітні збільшився на 32,1 млн доларів, або 0,8%, і досяг 3,794 млрд, говориться в повідомленні Національного банку Білорусі, поширеному в п'ятницю.
За I квартал резерви скоротилися на 25% на тлі чуток про можливу девальвацію білоруського рубля, що викликали сплеск попиту на іноземну валюту з боку населення. Проте потім президент Білорусі Олександр Лукашенко заборонив використовувати резерви для задоволення попиту населення і поставив перед Нацбанком і урядом завдання наростити їх до кінця 2011 року до величини, що відповідає середньому обсягу імпорту в країну за три місяці (приблизно 9-10 млрд доларів в еквіваленті).
У Нацбанку пояснили, що збільшення золотовалютних резервів в квітні в основному обумовлене зростанням цін на дорогоцінні метали і динамікою курсів іноземних валют на міжнародних ринках. "При цьому в квітні поточного року Національним банком і урядом Республіки Білорусь були виконані в повному обсязі зовнішні та внутрішні зобов'язання в іноземній валюті", - наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас