84% жителів Литви виступають за прогресивне оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

84% жителів Литви виступають за прогресивне оподаткування

Казна та Політика
267
Переважна більшість - близько 84% - жителів Литви виступають за прогресивне оподаткування. При цьому 54% опитаних вважають, що багаті повинні платити більше, ніж 30% - що набагато більше. Такі дані отримані в результаті опитування, проведеного вченими з Каунаського технологічного університету.
Примітно й те, що люди, що зараховують себе до класів вище середнього, виступають за зниження податків, а ті, хто асоціює себе із середнім класом, - за рівні податки. При цьому до вищих класів себе найчастіше зараховують люди не за ознакою матеріального стану, а за освітою і фахом, наприклад, вчені, діячі культури. Установка на прогресивне оподаткування дуже сильно корелюється з віком.
Разом з тим тільки 28% опитаних вважають, що люди з високими доходами можуть собі дозволити краще медичне обслуговування, і 26% поділяють думку, що багаті можуть претендувати на кращу освіту для своїх дітей.
Опитування проводилося в грудні 2010 р. - січні 2011 р. за репрезентативною вибіркою з охопленням близько 1 тис. респондентів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас