Німеччина спростувала повідомлення про плани Греції вийти із зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина спростувала повідомлення про плани Греції вийти із зони євро

Казна та Політика
396
Греція не планує виходити із зони євро, повідомило в п'ятницю агентство Reuters з посиланням на джерело в уряді Німеччини.
Тим самим представник керівництва ФРН, що побажав залишитися неназваним, спростував повідомлення, яке з'явилося раніше, онлайн-версії німецького журналу Spiegel про те, що Греція не виключає можливості відмови від євро і повернення до національної валюти.
За даними видання, яке не називає своїх джерел, це питання Афіни останні кілька днів обговорювали з Єврокомісією та державами - членами єврозони.
"Вихід (з єврозони. - ред.) не планується і не планувався", - сказав співрозмовник агентства.
Міністри фінансів країн зони євро на зустрічі в п'ятницю в Люксембурзі обговорюють ситуацію з грецьким боргом. Очікується, що одним з питань порядку денного стане можливість його реструктуризації.
Греція отримує 110-мільярдні кредити ЄС і МВФ в обмін на програму жорсткої економії. Однак ринки переконані, що країна навіть за допомогою цього безпрецедентного пакета не зможе уникнути реструктуризації боргу, який становить близько 330 млрд і продовжує швидко рости. Афіни, проте, заявляють, що не мають наміру вдаватися до реструктуризації заборгованості.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас