Збільшено розміри грошової допомоги для інвалідів і для малозабезпечених сімей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшено розміри грошової допомоги для інвалідів і для малозабезпечених сімей

Казна та Політика
527
Президент України Віктор Янукович підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям і інвалідам". Згідно з ним збільшуються розміри грошової допомоги для вказаної категорії громадян з боку держави. Про це УНН повідомили в прес-службі Президента.
Зокрема, підвищується з 10 до 20% рівень забезпечення прожиткового мінімуму для дітей-інвалідів в малозабезпеченій сім'ї. Так, для дітей-інвалідів до 6 років це збільшення становить 41,6 грн., а у віці від 6 до 18 років - майже 50 грн.
Що стосується інвалідів, то державна соціальна допомога на догляд інвалідів війни з виключно високим ступенем втрати здоров'я, надзвичайною залежністю від постійного стороннього по окремих категоріях збільшується:
- особам з числа військовослужбовців і інших осіб, яким призначені пенсії по інвалідності відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, і деяких інших осіб" з 400 до 800 грн.;
- особам, які отримують пенсії за віком, по інвалідності, або за вислугу років відповідно до інших законів - з 120 до 240 грн.
Також посилюється державна підтримка інвалідів з дитинства і сімей, в яких є діти-інваліди. Розмір державної соціальної допомоги громадянам з цієї категорії, які належать до I групи, збільшується на 25%. Крім того, розширюється коло громадян, які мають право отримувати надбавку на догляд за дитиною-інвалідом.
Таким чином, впровадження законодавчого акту про підвищення розміру державної допомоги дітям-інвалідам з малозабезпечених сімей, інвалідам війни, інвалідам з дитинства дозволить підвищити їх соціальний захист, а також свідчить про те, що Президент України займається інтересами тих громадян України, які потребують першочергової підтримки з боку держави.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас