Іспанія, Німеччина і Греція перестали відмовляти у візах українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія, Німеччина і Греція перестали відмовляти у візах українцям

1912
Кількість відмов громадянам України у видачі шенгенських віз зменшилася з 5% в 2009 році до 4% в 2010 році, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України із посиланням на дані Єврокомісії.
Мова про це йшла 5 травня в Брюсселі під час шостого засідання спільного візового комітету з реалізації угоди між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз і шостого засідання спільного реадмисійного комітету Україна-ЄС щодо реалізації угоди між Україною і ЄС про реадмісію осіб.
Згідно зі статистикою, загальна кількість виданих віз збільшилася на 70 тис. в 2010 році. Частка багатократних віз перевищила показники минулих років і досягла 27,26%.
При цьому відзначається істотне зменшення кількості візових відмов окремими державами-членами ЄС в 2010 році в порівнянні з 2009 роком: Іспанією - з 14,7% до 2%, ФРН - з 10% до 6%, Грецією - з 10% до 3%.
В той же час спостерігаються порушення положень угоди окремими дипломатичними і консульськими установами держав-членів ЄС. За оцінкою української сторони, залишаються надмірними вимоги щодо кількості допоміжних документів, які повинні подавати громадяни України для оформлення шенгенських віз. Крім того, трапляються випадки невмотивованого ухилення від видачі багатократних віз терміном дії від одного до п'яти років громадянам з позитивною візовою історією, що веде до дорожчання вартості візи.
Окремі установи держав-членів ЄС створюють штучні обмеження доступу громадян України до консульських установ і перевищують терміни призначення співбесід для подачі візових документів.
Українська сторона також відзначила недопустимість порушення положень угоди про спрощення оформлення віз. За результатами зустрічі була досягнута домовленість про прийняття ЄС подальших заходів, спрямованих на вдосконалення практичної реалізації цієї угоди.
За наполяганням української сторони делегація ЄС погодилася прискорити роботу зі складання і узгодження уніфікованого переліку документів, які повинні подавати громадяни України до консульських установ держав-членів ЄС на території України для оформлення віз.
Також торкнулися питання надання громадянам України вичерпної інформації про причини відмови в оформленні візи, а також детального роз'яснення порядку оскарження таких рішень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас