Тігіпко: 2,1 млн ветеранів війни отримали допомогу завчасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: 2,1 млн ветеранів війни отримали допомогу завчасно

Казна та Політика
427
На виплату допомоги ветеранам і інвалідам Великої Вітчизняної війни, воїнам-інтернаціоналістам і жертвам нацистських переслідувань держава виділила 550 млн. грн. Всього допомогу отримали 2,1 млн українців. Про це Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє офіційний сайт Кабміну.
"Вперше держава виплатила цю допомогу раніше, щоб люди мали можливість гідно зустріти свято Перемоги", - відзначив чиновник.
За словами Тігіпка, в подальші роки розмір допомоги ветеранам постійно збільшуватиметься. Також розробляється програма поліпшення соцзахисту ветеранів і інвалідів війни до 2015 року, яка передбачає підвищення пенсій, соціальних виплат і поліпшення рівня забезпечення житлом.
"План заходів щодо поліпшення соціального захисту передбачає значне підвищення допомоги до дня Перемоги вже з наступного року. Якщо зараз вона становить, наприклад, для інвалідів першої групи 1000 грн., то в 2015 році розмір разової допомоги буде 3,8 тис. грн.", - відзначив Тігіпко.
Крім того, Віце-прем'єр підкреслив, що з 2012 року планується щорічне підвищення пенсій для інвалідів війни на 25%. "Ми розраховуємо, що в 2015 році ці пенсії складуть понад 5 тис. гривень", - підкреслив чиновник.
Він також повідомив, що до 2015 року Уряд забезпечить житлом всіх інвалідів війни. "У найближчі три-чотири роки це питання буде остаточно вирішено", - заявив Сергій Тігіпко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас