США розслідує можливі податкові махінації в центрі Каббали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США розслідує можливі податкові махінації в центрі Каббали

Кримінал
231
Підрозділ з кримінальних справ податкового управління США веде розслідування за фактом ухилення від сплати податків центром Каббали, який базується в Лос-Анджелесі, членами якого є такі відомі люди, як співачка Мадонна і актор Ештон Катчер. Про це повідомляє газета Los Angeles Times з посиланням на джерела, близькі до розслідування.
Як зазначають джерела, податкове управління США намагається з'ясувати, чи використовувалися некомерційні фонди для особистого збагачення сімейства Берг, контролюючого центр Каббали (езотерична течія в іудаїзмі) протягом більше ніж чотирьох десятків років.
За даними джерел, з податковим управлінням співпрацюють представники благодійного фонду Мадонни Raising Malawi.
"Ми спробували надати якомога більше інформації і якомога швидше людям, які проводять розслідування, і дуже активно співпрацюємо зі слідством у міру нашої можливості", - наводить видання слова представника консалтингової фірми Global Philanthropy Group, що працює з фондом співачки зараз.
В свою чергу, представники центру Каббали заявили, що вони і члени одного з їхніх благодійних фондів "отримали повістку в суд... стосовно податкових питань".
За даними джерел, розслідування почалося ще минулого року після того, як у серпні 2010 року в розпорядження слідства потрапив текст електронного листа колишнього фінансового директора центру. В листі він скаржився, що його звільнили за те, що він вказав на фінансові порушення в центрі Каббали.
Офіційних коментарів податкового управління США і генеральної прокуратури країни у цій справі поки не надходило.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас