Кудрін: Додаткове мито на бензин скасують, його ввели лише на час високих цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Додаткове мито на бензин скасують, його ввели лише на час високих цін на нафту

Енергетика
291
Експортне мито на бензин може бути скасоване в певний момент, заявив віце-прем'єр, міністр фінансів Олексій Кудрін.
"Цей захід має тимчасовий характер, що захищає з точки зору нашої реакції на зовнішні шоки, пов'язані з високими цінами на світових ринках, і в якийсь момент це додаткове мито на бензин припинить своє існування і буде знову звичайне мито. Поки ми з цього виходимо", - сказав Кудрін на брифінгу в четвер.
В кінці квітня у низці російських регіонів виникли перебої з бензином, які владні структури пояснили різким збільшенням його постачань на експорт в зв'язку з підвищенням світових цін на нафту. Тоді ж прем'єр Володимир Путін доручив Міненерго підготувати проект постанови про підвищення мит на бензин.
Як пояснював прес-секретар прем'єра Дмитро Пєсков, підвищення "покликане збалансувати експортні і внутрішні потреби" в бензині. Окрім цього, для заміщення випадних доходів нафтових компаній Мінфіну і Міненерго було доручено терміново пропрацювати питання зниження або ПВКК, або акцизів на паливо.
28 квітня стало відомо, що експортне мито на бензин в травні складе $408,3 за тонну і збільшиться в порівнянні з митом, що діяло в квітні, на 44%, а з митом, що спочатку планувалося на травень, - на 34%. Дане рішення набрало чинності з 1 травня і діятиме протягом 2011 року.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас