Іспанія продала облігації на 3,4 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія продала облігації на 3,4 млрд євро

Казна та Політика
280
Продаж іспанських п'ятирічних облігацій на аукціоні в четвер користувався попитом, а незначне підвищення прибутковості зміцнило надії на те, що Іспанія зможе подолати загрозу поширення боргової кризи.
Міністерство фінансів продало облігації на суму 3,4 млрд євро, тобто трохи нижче за середину очікуваного діапазону 3-4 млрд. Однак те, що для залучення покупців Іспанії довелося заплатити більше, ніж на подібному аукціоні два місяці тому, говорить про те, що країна як і раніше відчуває тиск інвесторів, передає Reuters.
Хоча інвестори відчувають, що країна перебуває в кращому становищі, ніж її більш слабкі сусіди по єврозоні, слабка економіка може призвести до того, що ринки знову повернуться до Мадриду спиною цього року. Середня прибутковість зросла до 4,549% річних з 4,389% на минулому аукціоні, що відбувся 3 березня.
Для порівняння - Франція, що володіє кредитним рейтингом «ААА», продала облігацій на 9,5 млрд євро з терміном обігу від восьми років до 21 року, при цьому найбільш короткострокові папери продавалися із середньою прибутковістю 3,51%. Аналітики кажуть, що французький аукціон був добре прийнятий ринком.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас