Табачник: Міносвіти не вимагало від вузів плати за послуги сайту osvita.com — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник: Міносвіти не вимагало від вузів плати за послуги сайту osvita.com

418
Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник спростовує інформацію про те, що очолюване ним відомство розіслало в українські вищі навчальні заклади листи з вимогою сплатити послуги сайту osvita.com для створення "Єдиного інформаційного вікна освіти".
"Це брехня. Це чергова неправда. З грудня місяця створений і функціонує інформаційний портал "Єдине інформаційне вікно освіти". В нас не вистачає коштів, щоб створити потужний інформаційний ресурс. Тому ми зробили як засновника держпідприємство і ще когось. Вони як будь-яке підприємство направили до вузів прохання: хто хоче співпрацювати, розміщуйте свої правила прийому і свою рекламу", - пояснив він, коментуючи відповідну інформацію деяких ЗМІ.
Раніше заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко раніше звернувся до прем'єр-міністра України Миколи Азарова та генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням розібратися в цій ситуації. Віце-спікер вважає це "фінансовою аферою" Міносвіти і заявляє, що таким чином вузи змушують платити близько 30 тис грн на рік.
Коментуючи такі висловлювання Томенка, Табачник сказав: "А Миколі Томенку хочу сказати - нехай б'ється головою об стіну, по-перше. А по-друге, перевіряє факти".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас