Тимошенко має намір відібрати у Фірташа 10 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко має намір відібрати у Фірташа 10 млрд доларів

Енергетика
853
У позові, який Юлія Тимошенко разом з групою осіб подала в американський суд проти компанії Дмитра Фірташа RosUkrEnergo, сума вимог складає 10 млрд доларів. Це триразова сума по відношенню до тих 12,1 млрд кубометрів газу, які відсудила через Стокгольмський арбітраж компанія RUE у "Нафтогазу України". Про це заявив народний депутат від БЮТ Сергій Власенко.
Хто саме, крім Тимошенко і Власенка, підписався під цим позовом, нардеп не розголошує.
"Згідно з тими актами нормативними, на які ми посилалися у своєму позові, сума вимог може бути триразовою по відношенню до 12,1 млрд кубометрів природного газу, це 36 мільярдів кубометрів газу і якщо помножити на ту ціну, яка є сьогодні, це близько 10 мільярдів доларів", - зазначив він.
Власенко зазначив, що позов є колективним і до нього може приєднатися кожен громадянин України. "Це так званий колективний позов, до якого може приєднатися будь-який з громадян України, необмежене коло осіб", - зазначив Власенко.
Як відомо, колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко подала позов до суду міста Нью-Йорк проти бізнесмена Дмитра Фірташа і швейцарської корпорації RosUkrEnergo. У своєму судовому позові Тимошенко звинуватила бізнесмена в змові і маніпуляціях, які призвели до тяжких наслідків для країни.
Пізніше лідер партії "Батьківщина" повідомила, що нью-йоркський суд взяв до розгляду її позов.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас