Російським нафтовим компаніям заборонили продавати бензин собі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російським нафтовим компаніям заборонили продавати бензин собі

Енергетика
328
Для забезпечення стабільності на внутрішньому ринку влада Росії заборонила нафтовим компаніям проведення з афілійованими структурами біржових угод з продажу нафтопродуктів.
"Сьогодні як керівники біржі, так і керівники нафтових компаній звернули увагу на заборону проведення операцій через біржу з афілійованими структурами. Для компаній біржові торговельні операції можуть бути референтними без зниження обсягів, обсяги на біржі повинні реалізовуватися незалежним мережам", - сказав Віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін.
Доручення з питань постачання паливом сьогодні дав і прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.
"Доручаю вам з Міненерго подивитися, що реально в житті відбувається з паливом, а не з папірця", - сказав Путін на засіданні президії уряду РФ, звертаючись до міністра сільського господарства Олени Скринник.
Проблеми з паливом почалися в Росії ще в кінці квітня. Дефіцит бензину вдарив по Алтайському краю до травневих свят. 300 незалежних АЗС припинили продажу. Дрібні станції підняли ціни на 92-й бензин з 21 рубля за літр до 27 рублів. Великі оператори відпускали бензин тільки за наявності паливної картки і не більше 20 літрів на автовласника.
Аналогічна ситуація склалася в Санкт-Петербурзі, Воронежі, Новосибірську, на Сахаліні, підтвердили у ФАС. Проблеми спливли в Бєлгороді, Брянську і московському регіоні.
На ситуацію відреагував прем'єр Путін, який наказав всім компетентним відомствам розібратися з виниклим дефіцитом бензину. Після чого Генпрокуратура і ФАС обрушилися на нафтові компанії з обвинуваченнями в ціновій змові і пообіцяли з цим розібратися.
Експерти впевнені, що ціна на паливо найближчим часом зросте. Міненерго РФ прогнозує зростання на 5% і не бачить необхідності держрегулювання цін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас