США мають намір передати заморожені гроші Каддафі лівійському народові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США мають намір передати заморожені гроші Каддафі лівійському народові

314
Адміністрація Президента США Барака Обами має намір ухвалити законодавчий акт, який дозволить Вашингтону використовувати частину заморожених в країні активів лівійського уряду в інтересах народу Лівії. Про це заявила держсекретар США Хілларі Клінтон, повідомляє Reuters.
"Я рада повідомити, що адміністрація Обами в співпраці з конгресом вирішила ухвалити закон, який дозволить США використовувати деяку частину активів, що належать (Муаммару) Каддафі та лівійському уряду в США, щоб ми змогли використати ці фонди для допомоги лівійському народові", - цитує агентство текст промови Клінтон, яку вона планує виголосити на зустрічі контактної групи з Лівії в Римі.
Раніше стало відомо, що учасники контактної групи мають намір створити фонд для фінансування діяльності перехідної Національної ради, контрольованої лівійськими бунтівниками. Раніше представники повстанців просили виділити їм близько 3 мільярдів доларів.
За даними західних ЗМІ, загальний обсяг заморожених в США лівійських активів становить близько 30 мільярдів доларів. Пізніше про замороження лівійських активів домовилися також представники країн Євросоюзу і Швейцарія.
Наприкінці квітня джерело, близьке до адміністрації Президента Франції Ніколя Саркозі, повідомило, що влада цієї країни планує розморозити арештовані рахунки Каддафі і направити їх на фінансування лівійських повстанців. Тоді американські та європейські експерти заявляли, що будь-які спроби розморозити арештовані рахунки лівійського лідера обов'язково зіткнуться з юридичними перешкодами, а їх рішення займе роки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас