ЄС планує виділити Молдові до 2014 р. гранти на загальну суму 550 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС планує виділити Молдові до 2014 р. гранти на загальну суму 550 млн євро

Казна та Політика
134
Європейський союз (ЄС) планує виділити Молдові до 2014 р. гранти на загальну суму 550 млн євро. Як повідомили в молдовському уряді, таку заяву зробив регіональний директор Європейської служби зовнішньополітичної діяльності по Росії, країнам Східного сусідства та Західних Балкан Мирослав Лайчак, виступаючи в м. Брюсселі в рамках форуму Європейський союз - Молдова, передає РБК.
Він нагадав, що Євросоюз надає підтримку Молдові з просування реформ і є для неї найбільшим донором. У 1991-2009рр. ЄС виділив республіці у вигляді грантів понад 270 млн євро.
Виступаючи на форумі в Брюсселі, прем'єр-міністр Молдови Володимир Філат підкреслив, що допомога ЄС є серйозною мотивацією для владного в країні "Альянсу за європейську інтеграцію", який підтвердив, що його пріоритетна мета - європейська інтеграція країни.
Філат відзначив, що республіка домоглася істотного прогресу в переговорах щодо угоди про асоціацію Молдова-Євросоюз, зобов'язалася виконати амбітну програму, що передбачає важливі реформи. Він нагадав, що молдовська влада почала процес лібералізації візового режиму з ЄС, зробила кроки щодо ініціювання переговорів щодо створення всеохоплюючої та поглибленої зони вільної торгівлі між республікою і ЄС.
Молдовський прем'єр-міністр підкреслив важливість фінансових ресурсів, запланованих для проекту Євросоюзу "Східне партнерство", відзначивши, що, на думку молдовської сторони, ці кошти необхідно розподіляти з урахуванням нещодавно оголошеного ЄС принципу: "більше реформ - більше допомоги". Філат розраховує, що доповідь з європейської політики сусідства, яку ми допрацьовуємо, ефективно втілить в життя цей принцип стосовно держав "Східного партнерства".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас