Фінансування добудови незавершених об'єктів України з'явиться після внесення змін до держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансування добудови незавершених об'єктів України з'явиться після внесення змін до держбюджету

Казна та Політика
167
Фінансування добудови незавершених об'єктів України з'явиться після внесення змін до держбюджету. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Віктор Тихонов на нараді з представниками обласних державних адміністрацій, передає прес-служба міністра.
За словами Тихонова, в процесі інвентаризації незавершених об'єктів будівництва має бути забезпечений індивідуальний підхід до кожного об'єкта і опрацювання можливих варіантів фінансування його добудови.
"Для бюджетних об'єктів ми шукатимемо можливість передбачити кошти під час підготовки змін до державного бюджету поточного року, а також - в проекті бюджету наступного року. Що стосується об'єктів недержавної форми власності, то після завершення інвентаризації, Національний банк готовий провести спільну зустріч за участю представників банків і разом шукати можливості для фінансування добудови таких об'єктів", - сказав Тихонов.
Нагадаємо, на 1 січня 2011 р. в Україні налічується понад 18 тис. незавершених об'єктів будівництва.
Раніше Тихонов повідомляв, що прем'єр-міністром України погоджений план заходів центральних і місцевих органів виконавчої влади щодо добудови незавершених об'єктів будівництва. Перший етап - визначення об'єктів, що мають високий ступіньготовності (70% і більше) і можуть бути завершені вчасно (рік-півтора роки). За статистичними даними такі об'єкти становлять 30% від всіх незавершених будівель. До 22 травня перелік об'єктів і пропозиції щодо їх добудови Міністерство винесе на розгляд уряду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас