Балога: Потрібна нова глобальна стратегія у сфері атомної енергії і ядерної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога: Потрібна нова глобальна стратегія у сфері атомної енергії і ядерної безпеки

Енергетика
91
Міжнародна співдружність повинна виробити нову глобальну стратегію у сфері використання атомної енергії і ядерної безпеки, спираючись на уроки Чорнобиля і Фукусіми. Необхідність таких зусиль світової спільноти була відмічена у виступі міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги на Міжнародній конференції з питань українсько-американської співпраці у галузі ядерної енергетики і безпеки у Вашингтоні, повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій.
Балога заявив про готовність України брати активну участь у цьому процесі, використовуючи накопичений досвід і наявні можливості. Міністр звернув увагу американських партнерів на необхідність заснування і втілення нових проектів щодо подальшої нейтралізації небезпечних наслідків вибуху на ЧАЕС. Зокрема, йшлося про підвищення рівня радіаційної безпеки на майданчику станції, а в ширшому плані - про забезпечення фізичного захисту радіоактивних матеріалів в Україні в рамках домовленостей, досягнутих зі світовою спільнотою у зв'язку з остаточним закриттям Чорнобильської АЕС.
Міжнародна конференція у Вашингтоні організована Українським конгресовим комітетом Америки за сприяння Посольства України в США і при фінансовій підтримці сенатора Річарда Лугара. В засіданні взяли участь і виступили посли низки держав у Сполучених Штатах, впливові конгресмени, представники Українського конгресового комітету і громадських організацій, які представляють інтереси української діаспори в США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас