Бойко обіцяє багато дорогого бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко обіцяє багато дорогого бензину

Енергетика
2366
Держава і надалі активно впливатиме на питання стабілізації ринку нафтопродуктів, щоб уникнути неконтрольованого зростання цін. Таку думку висловив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко.
За його словами, ситуація на ринку нафтопродуктів в Україні значно краща, ніж у найближчих сусідів, і цього вдалося досягти завдяки своєчасному реагуванню держави щодо заборони цін і контролю обсягів нафтопродуктів.
"Наприклад, "Нафтогаз" переробив близько 100 тис. тонн нафти і 6 травня починає реалізацію цих нафтопродуктів на аукціоні, що є тим стримуючим чинником, тією товарною інтервенцією, яка не адміністративними, а ринковими методами знижує вартість бензину", - підкреслив Бойко.
За словами міністра, іншим важливим аспектом стабільності ринку пального є уникнення дефіциту нафтопродуктів.
"Ми кожного тижня підраховуємо, скільки зайшло нафти по маршрутних телеграмах, скільки зайшло газового конденсату, яка переробка за добу, які у нас залишки на складах. Держава завжди цим займатиметься і не стоятиме осторонь цих процесів", - підкреслив глава Мінпаливенерго.
Нагадаємо, в кінці квітня експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля порекомендувала трейдерам дотримуватися нового цінового коридору - не вище 10 грн. за літр бензину А-95 і 9,6 грн. за літр дизпалива.
До цього часу ціновий коридор на нафтопродукти був таким: А-95 - не дорожче 9,95 грн., дизпаливо - 9,45 грн. за літр.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас