Вперше після аварії японці увійшли всередину Фукусіми-1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше після аварії японці увійшли всередину Фукусіми-1

Енергетика
1132
Фахівці компанії-оператора аварійної японської АЕС "Фукусіма-1" TEPCO в четвер вперше з початку ядерної кризи змогли увійти всередину першого енергоблоку АЕС, аби приступити до операції з охолодження реактора вручну.
Першочерговим завданням співробітників компанії є зниження рівня радіації в повітрі всередині будівлі реактора. Для цього мають бути встановлені спеціальні прилади, які проганятимуть через абсорбуючі фільтри повітря всередині енергоблоку для зниження рівня радіації на об'єкті. Очікується, що ці заходи почнуться вже в другій половині дня четверга, повідомляє РИА Новости.
Після "очищення" повітря планується якнайскоріше почати працювати над відновленням системи охолодження реактора. Група з восьми осіб приступить до охолодження паливних стержнів шляхом подачі води безпосередньо під оболонку реактора до повного їх затоплення.
Нагадаємо, минулого тижня TEPCO приступила до випробувань із закачування води під оболонку реактора першого енергоблоку для охолодження касет з ядерним паливом. Після цього до будівлі першого енергоблоку знов увійшли дистанційно керовані роботи, за допомогою яких був проведений моніторинг рівня води в реакторі, стану його оболонки і була досліджена прилегла до нього територія на предмет можливих витоків.
Незважаючи на невелике зниження, зафіксоване після випробувань, рівень радіації в будівлі першого енергоблоку, згідно з інформацією компанії, все ще не дозволяв співробітникам TEPCO виробляти роботи безпосередньо в будівлі енергоблоку.
Після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня в Японії на АЕС "Фукусіма-1" була зафіксована серія аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження. В результаті інцидентів на АЕС було виявлено декілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони довкола АЕС, ввести заборону на перебування людей в зоні відчуження, а також направити наполегливі рекомендації щодо евакуації жителів декількох районів, розташованих в радіусі 30 кілометрів і більше від АЕС.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас