Перехід на рублі при оплаті за газ залежить від умов Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перехід на рублі при оплаті за газ залежить від умов Росії

Енергетика
246
Перехід на рублі при проведенні Україною оплати за газ, що купується в Росії, залежить від умов, які запропонує Російська Федерація.
Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Вадим Копилов вчора на прес-конференції.
"Це залежить від того, наскільки будуть запропоновані вигідні умови для нас", - сказав він.
При цьому Копилов відзначив, що на сьогоднішній день Україна вже може частково проводити розрахунки в російських рублях.
"В якійсь частині ми сьогодні могли б перейти на розрахунки рублями", – відзначив він.
Копилов також вважає, що, виходячи з від'ємного для України сальдо торговельного балансу з Росією, для збільшення рублевої маси для розрахунку за газ російська сторона могла б ввести деякі преференції для українських експортерів.
"Тут, напевно, повинно бути зв'язано це з якимись преференціями наших експортерів в Російську Федерацію, щоб мати необхідну кількість рублів для розрахунку за газ", - сказав Копилов.
Як повідомлялося, в жовтні 2010 року прем'єр-міністр України Микола Азаров підтримав ініціативу прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна про можливість використання рубля при розрахунках в торговельно-економічній співпраці.
16 лютого ц.р. голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін заявив, що питання про можливість часткового переходу на розрахунки в російській валюті за газ, що поставляється в Україну російським "Газпромом", вивчається.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас