Бюджет Аграрного фонду передбачає 2,2 млрд грн на закупівлю масла і сухого молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Аграрного фонду передбачає 2,2 млрд грн на закупівлю масла і сухого молока

Аграрний ринок
170
У бюджеті Аграрного фонду України передбачено 2,2 млрд грн на закупівлю масла і сухого молока. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив в.о. гендиректора Аграрного фонду Сергій Хорошайлов.
"Обсяг фінансування програм Аграрного фонду складає 7,2 млрд грн: 5 млрд - на формування інтервенційного фонду і ще 2,2 млрд грн закладено в бюджеті на... закупівлю масла... і сухого молока, які будуть купуватися на відкритих торгах", - сказав Хорошайлов. Він додав, що постанова Кабміну № 66 від 26.01.2011 передбачає обсяг товарів, який необхідно закласти в інтервенційний фонд: пшениця тверда і м'яка - 1 млн 50 тис. т, жито озима та яра - 90 тис. т, ячмінь - 40 тис. т, цукор - 247 тис. т, кукурудза - 30 тис. т, молоко сухе - 6 тис. т, масло вершкове - 18 тис. т, гречка - 35 тис. т.
Хорошайлов пояснив, що цей список розширений, вперше за останні роки в нього включено сухе молоко. Крім того, він пояснив, що тепер згідно з дорученням уряду обсяг закупівлі жита збільшений до 130 тис. т.
За словами Хорошайлова, Аграрний фонд розпочне проведення відкритих торгів із закупівлі згаданих продуктів у червні поточного року "і буде знімати з ринку надлишок обсягу саме тієї продукції, яка в цьому сезоні найбільш падає в ціні, і продавати... це вже до нового року".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас