Експерт: щоб рубль став провідною валютою, економіка РФ повинна досягти розмірів економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: щоб рубль став провідною валютою, економіка РФ повинна досягти розмірів економіки США

Валюта
252
Рубль може стати єдиною валютою для свого регіону. Про це в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу Russia Today заявив канадський економіст, лауреат Нобелівської премії з економіки Роберт Манделл.
"Я думаю, що люди, які живуть в сусідніх з Росією країнах, захочуть вести розрахунки в рублях і рубль буде регіональною валютою", - відповів Манделл на питання про те, чи міг би російський рубль відіграти таку саму роль, як євро, і стати єдиною валютою для свого регіону.
Разом з тим нобелівський лауреат вважає, що російська економіка повинна буде досягти розмірів економіки Сполучених Штатів, щоб рубль міг стати однією з провідних світових валют.
"Важливе значення має загальний обсяг трансакцій, який майже пропорційний ВВП країни, тому це питання обсягу ВВП, - сказав він. - ВВП Китаю складає близько 7% від обсягу світової економіки, США - близько 22%, а Росії - близько 4%. Щоб рубль став важливою світовою валютою, російська економіка повинна буде досягти таких же величезних розмірів, як економіка США".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас