"Чорноморнафтогаз" планує в 2011р видобути на Голіцинському родовищі 100 млн куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Чорноморнафтогаз" планує в 2011р видобути на Голіцинському родовищі 100 млн куб. м газу

Енергетика
75
Державне акціонерне товариство (ДАТ) "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь, АРК) має намір в поточному році видобути на Голіцинському газокондесатному родовищі (розташоване в межах північно-західного шельфу Чорного моря), близько 100 млн куб. м природного газу, що дозволить ДАТ підтримати спільну річний видобуток на рівні більше 1 млрд куб. м, говориться в прес-релізі компанії.
Згідно з повідомленням, наразі на Голіцинському родовищі ведуться роботи з дооблаштування. Зокрема, в травні запущено дві нові свердловини. "Найближчим часом ДАТ "Чорноморнафтогаз" планує завершити буріння ще двох свердловин", - йдеться в повідомленні.
У 2011 році "Чорноморнафтогаз" також буде проводити роботи з дооблаштування газових родовищ Архангельське й Одеське (обидва розташовані в межах північно-західного шельфу Чорного моря).
Як повідомлялося, в 2010 році "Чорноморнафтогаз" понизив видобуток природного газу на 9,8% - до 1 млрд 50,5 млн куб. м. Водночас підприємство в 2010 році наростило видобуток нафти на 4,8% - до 8,7 тис. тонн, газоконденсату - на 4,4%, до 70,6 тис. тонн.
"Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного та Азовського морів. Підприємство також видобуває вуглеводні на родовищах, розташованих у Криму, експлуатує розташовані на півострові Глібовське ПСГ і магістральні газопроводи. 100% акцій ДАТ перебуває в управлінні НАК "Нафтогаз України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас