Опозиція підтримує скасування обов'язкового техогляду автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція підтримує скасування обов'язкового техогляду автомобілів

Казна та Політика
2288
Опозиція підтримує скасування обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів. Про це заявив Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко.
Томенко нагадав, що останнім часом в українському суспільстві активно ведеться дискусія про необхідність скасування обов'язкового технічного огляду, перш за все для легкових автомобілів, які не використовуються в комерційних цілях.
Він також нагадав, що за ініціативою депутатів від опозиції це питання неодноразово піднімалося у Верховній Раді, однак, за його словами, провладні фракції "не давали жодного голосу на його підтримку".
"Зате, під впливом опозиції та громадськості, 15 квітня такий Законопроект був внесений від імені Президента України . А 19 квітня Законопроект був включений до порядку денного сесії", - підкреслив Томенко.
Віце-спікер переконаний, що опозиція буде голосувати за ухвалення даного законопроекту, оскільки йдеться про необхідність ліквідувати тіньові і корупційні схеми, які використовуються працівниками Державтоінспекції при проходженні техоглядів.
Він зазначив, що, за оцінками експертів, близько 90% власників транспортних засобів одержують талон про проходження техогляду без проведення перевірки, за допомогою так званих корупційних схем, а обсяг таких неофіційних платежів щорічно становить близько мільярда гривень.
"Переконаний, що наступного пленарного тижня цей законопроект, як мінімум, буде ухвалений у першому читанні", - впевнений Томенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас